PCC

Културен пејзаж за кафе
Наследство Светот
Соберете специфични области на 51 општина и 858 села за одгледување кафе во нејзината главна зона и во тампон зоната на департманите Калдас, Киндио, Рисаралда и Вале дел Каука, лоцирани во централниот и западниот разгранок на планинскиот венец Андите.
Културен пејзаж за кафе
Наследство Светот
Соберете специфични области на 51 општина и 858 села за одгледување кафе во нејзината главна зона и во тампон зоната на департманите Калдас, Киндио, Рисаралда и Вале дел Каука, лоцирани во централниот и западниот разгранок на планинскиот венец Андите.
Културен пејзаж за кафе
Наследство Светот
Соберете специфични области на 51 општина и 858 села за одгледување кафе во нејзината главна зона и во тампон зоната на департманите Калдас, Киндио, Рисаралда и Вале дел Каука, лоцирани во централниот и западниот разгранок на планинскиот венец Андите.
Културен пејзаж за кафе
Наследство Светот
Соберете специфични области на 51 општина и 858 села за одгледување кафе во нејзината главна зона и во тампон зоната на департманите Калдас, Киндио, Рисаралда и Вале дел Каука, лоцирани во централниот и западниот разгранок на планинскиот венец Андите.

Календар на настани:

Испратете ни ги целосните информации за претстојните настани. Прочитајте повеќе со кликнување овде.

Што е Кафе културен пејзаж?

PCCC претставува извонреден пример за човековата адаптација на тешките географски услови на кои се развило кафето кое расте на ридовите и планините.

Тоа е културен пејсаж во кој природните, економските и културните елементи се комбинирани со висок степен на хомогеност во регионот и што претставува исклучителен случај во светот. Во овој пејзаж, човечките, семејните и генерациските напори на одгледувачите на кафе се комбинирани со постојана придружба на нивните институции“.

Најнови вести и соопштенија

нашата суштина
кафе луѓе
Географската област во која се наоѓа ПЦЦ има долга историја на човечка окупација, пред процесот на колонизација во Антиокија, од кој ...
нашата суштина
култура на кафе
Култура на кафе за светот Ова е еден од четирите критериуми што ја дефинираат исклучителната универзална вредност на колумбискиот културен пејзаж на кафе. Културата на кафе потекнува од...
нашата суштина
Акционерски капитал
Семеен човечки напор кој поминува од генерација на генерација за производство на кафе со одличен квалитет. Ова е еден од четирите критериуми што ја дефинираат извонредната универзална вредност...
нашата суштина
традиција и технологија
Зачувување на рамнотежата помеѓу традицијата и технологијата за да се гарантира квалитетот и одржливоста на кафето Ова е еден од четирите критериуми што ја дефинираат извонредната универзална вредност на пејзажот...

Овие се некои луѓе

Кои го познаваат пејзажот

Култура на кафе

Блогер_Карлос_Бернардо
Чарлс Бернард
„Патувањата што се прават денес не бараат - општо - хотел со пет ѕвезди, туку меморија и потрага по искуства“ Блогер на туристички патувања низ Пиринејскиот Полуостров и остатокот од светот.
Ах_Канг_Кореја3
Јунг Ах Канг
Во Кореја можете да купите колумбиско кафе, но не и колумбиска култура
корисникот
Андрес Лопез
Одлична страница Одамна е утврден факт дека читателот ќе биде одвлечен од текстуалната содржина на страницата додека го гледа неговиот дизајн.