PCC

Peisazhi kulturor i kafesë
trashëgim Botë
Mblidhni zona specifike të 51 komuna dhe 858 fshatra kafene në zonën e saj kryesore dhe në zonën tampon të departamenteve Caldas, Quindío, Risaralda dhe Valle del Cauca, të vendosura në degëzimet qendrore dhe perëndimore të vargmalit të Andeve.
Peisazhi kulturor i kafesë
trashëgim Botë
Mblidhni zona specifike të 51 komuna dhe 858 fshatra kafene në zonën e saj kryesore dhe në zonën tampon të departamenteve Caldas, Quindío, Risaralda dhe Valle del Cauca, të vendosura në degëzimet qendrore dhe perëndimore të vargmalit të Andeve.
Peisazhi kulturor i kafesë
trashëgim Botë
Mblidhni zona specifike të 51 komuna dhe 858 fshatra kafene në zonën e saj kryesore dhe në zonën tampon të departamenteve Caldas, Quindío, Risaralda dhe Valle del Cauca, të vendosura në degëzimet qendrore dhe perëndimore të vargmalit të Andeve.
Peisazhi kulturor i kafesë
trashëgim Botë
Mblidhni zona specifike të 51 komuna dhe 858 fshatra kafene në zonën e saj kryesore dhe në zonën tampon të departamenteve Caldas, Quindío, Risaralda dhe Valle del Cauca, të vendosura në degëzimet qendrore dhe perëndimore të vargmalit të Andeve.

Kalendari i ngjarjeve:

Na dërgoni informacionin e plotë për ngjarjet e ardhshme. Lexo më shumë duke klikuar këtu.

Çfarë është Peisazhi kulturor i kafesë?

PCCC përbën një shembull të jashtëzakonshëm të përshtatjes njerëzore ndaj kushteve të vështira gjeografike në të cilat u zhvillua kafeja që rritet në kodra dhe male.

Është një peizazh kulturor në të cilin elementet natyrore, ekonomike dhe kulturore kombinohen me një shkallë të lartë homogjeniteti në rajon dhe që përbën një rast të jashtëzakonshëm në botë. Në këtë peizazh, përpjekjet njerëzore, familjare dhe brezash të kultivuesve të kafesë kombinohen me shoqërimin e përhershëm të institucioneve të tyre.”

Lajmet dhe Njoftimet e fundit

thelbi ynë
njerëzit e kafesë
Zona gjeografike në të cilën ndodhet PCC ka një histori të gjatë të pushtimeve njerëzore, para procesit të kolonizimit në Antiokia, nga i cili...
thelbi ynë
kultura e kafesë
Kultura e kafesë për botën Ky është një nga katër kriteret që përcaktojnë vlerën e jashtëzakonshme universale të peizazhit kulturor të kafesë kolumbiane. Kultura e kafesë e ka origjinën në...
thelbi ynë
Kapitali social
Përpjekje njerëzore familjare që ka kaluar brez pas brezi për të prodhuar kafe me cilësi të shkëlqyer. Ky është një nga katër kriteret që përcaktojnë vlerën e jashtëzakonshme universale...
thelbi ynë
traditën dhe teknologjinë
Ruajtja e ekuilibrit midis traditës dhe teknologjisë për të garantuar cilësinë dhe qëndrueshmërinë e kafesë Ky është një nga katër kriteret që përcaktojnë vlerën e jashtëzakonshme universale të Peizazhit...

Këto janë disa njerëz

Që kanë njohur Peizazhin

Kultura e kafesë

Blogger_Carlos_Bernardo
charles bernard
"Udhëtimet që bëhen sot nuk kërkojnë -në përgjithësi- hotelin me pesë yje, por kujtesën dhe kërkimin e eksperiencave" Bloger i udhëtimeve turistike nëpër Gadishullin Iberik dhe pjesën tjetër të botës.
Ah_Kang_Korea3
Jung Ah Kang
Mund të blini kafe kolumbiane në Kore, por jo kulturën kolumbiane
përdorues
andres lopez
Faqe e shkëlqyer Ka qenë një fakt i vërtetuar prej kohësh që një lexues do të shpërqendrohet nga përmbajtja e tekstit të një faqeje ndërsa shikon paraqitjen e saj.